(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posna slavska salata (R)

Posni kuvar

Posnom slavskom salatom – ovaj recept spaja raznovrsne sastojke kao što su tunjevina, kukuruz šećerac, grašak, šargarepe, kiselci krastavčići, kapar, majonez i ajvar, stvarajući bogatu i ukusnu salatu savršenu za postne trpeze. Saznajte kako jednostavno pripremiti ovu posnu poslasticu za vašu slavu ili bilo koju posebnu priliku.

Sastojci:

  • 250g tunjevine, oceđene od masnoće
  • 250g kukuruza šećerca
  • 100g kuvanog graška
  • 150g sitno rendane šargarepe
  • 100g sitno seckanih kiselih krastavčića
  • 1 kašika kapara
  • 200g posnog majoneza
  • 300g domaćeg ajvara

Posna slavska salata – Priprema:

    1. Ocedite tunjevinu od suvišne masnoće.
    2. U velikoj činiji, kombinujte tunjevinu, kukuruz šećerac, kuvani grašak, rendane šargarepe, sitno iseckane kisele krastavčiće i kapar.
    3. Dodajte posni majonez i domaći ajvar u činiju sa ostalim sastojcima.
    4. Pažljivo promešajte sve sastojke kako biste ravnomerno rasporedili majonez i ajvar po salati.
    5. Salatu prenesite u odgovarajuću činiju i ohladite je u frižideru pre serviranja.
    6. Posna slavska salata je sada spremna za posluživanje. Možete je poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog na trpezi tokom praznika ili posebnih prilika.

Pogledajte još: Pastrmka iz rerne i varivo na dalmatinski način (R)

Ova posna slavska salata je ukusna i bogata, a savršena je za sve koji prate posnu ishranu. Uživajte u njenom ukusu i pripremite je za različite prilike.

5/5 (2 Reviews)

† Februar 2025.

P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img