Posnom slavskom salatom – ovaj recept spaja raznovrsne sastojke kao što su tunjevina, kukuruz šećerac, grašak, šargarepe, kiselci krastavčići, kapar, majonez i ajvar, stvarajući bogatu i ukusnu salatu savršenu za postne trpeze. Saznajte kako jednostavno pripremiti ovu posnu poslasticu za vašu slavu ili bilo koju posebnu priliku.
Sastojci:
- 250g tunjevine, oceđene od masnoće
- 250g kukuruza šećerca
- 100g kuvanog graška
- 150g sitno rendane šargarepe
- 100g sitno seckanih kiselih krastavčića
- 1 kašika kapara
- 200g posnog majoneza
- 300g domaćeg ajvara
Posna slavska salata – Priprema:
-
- Ocedite tunjevinu od suvišne masnoće.
- U velikoj činiji, kombinujte tunjevinu, kukuruz šećerac, kuvani grašak, rendane šargarepe, sitno iseckane kisele krastavčiće i kapar.
- Dodajte posni majonez i domaći ajvar u činiju sa ostalim sastojcima.
- Pažljivo promešajte sve sastojke kako biste ravnomerno rasporedili majonez i ajvar po salati.
- Salatu prenesite u odgovarajuću činiju i ohladite je u frižideru pre serviranja.
- Posna slavska salata je sada spremna za posluživanje. Možete je poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog na trpezi tokom praznika ili posebnih prilika.
Pogledajte još: Pastrmka iz rerne i varivo na dalmatinski način (R)
Ova posna slavska salata je ukusna i bogata, a savršena je za sve koji prate posnu ishranu. Uživajte u njenom ukusu i pripremite je za različite prilike.