(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Postan kačamak sa crnim lukom na vodi (V)

Posni kuvar

Uživajte u jednostavnom i ukusnom posnom kačamaku sa crnim lukom. Ovaj tradicionalni recept donosi mekani kukuruzni kačamak preliven sa mirisnim i blago dinstanim crnim lukom. Priprema je brza i savršena za postne dane, pružajući autentičan ukus domaće kuhinje. Saznajte kako da napravite ovu posnu poslasticu za celu porodicu.

Sastojci:

  • 1/2 kg kukuruznog brašna
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 l vode
  • Prstohvat soli

Postan kačamak sa crnim lukom na vodi – Priprema:

  1. U litar vode dodajte prstohvat soli i pustite da proključa.
  2. Postepeno sipajte pola kilograma kukuruznog brašna u ključalu vodu, neprestano mešajući kako biste izbegli stvaranje grudvica.
  3. Kuvajte kukuruzno brašno na tihoj vatri, neprestano mešajući, otprilike 20 minuta, ili dok se ne zgusne i postane kašasto.
  4. Kada je kačamak dovoljno kuvan, ostavite ga na toplom mestu da se krčka još oko pola sata kako bi postao mekši i ukusniji.
  5. U međuvremenu, iseckajte crni luk i prodinstajte ga na malo vode dok ne omekša. Po želji, možete malo posoliti luk.
  6. Sipajte pripremljeni kačamak u tanjir i prelijte ga sa kašikom pripremljenog crnog luka.
  7. Posni kačamak sa crnim lukom je sada spreman za serviranje.

Pročitajte još: Marinirana skuša iz rerne sa varivom od krompira i spanaća

Ovaj tradicionalni posni recept za kačamak sa crnim lukom je ukusan i jednostavan za pripremu, idealan za postne dane ili kada želite da uživate u tradicionalnom ukusu.

5/5 (2 Reviews)

† Jun 2024.

P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img