(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posna tofu salata (U)

Posni kuvar

Ukusna i zdrava posna tofu salata spaja sočan tofu sir sa svežim povrćem, maslinama i aromatičnim začinima. Ovaj recept pruža savršen obrok za sve koji traže hranljivu i ukusnu posnu opciju. Saznajte kako pripremiti ovu osvežavajuću salatu i uživajte u kombinaciji bogatih tekstura i ukusa.

Sastojci:

  • 400g domaćeg tofu sira (može i kupovni)
  • 1 veći krastavac
  • 2 veća paradajza
  • 1 veća paprika
  • 1 srednji crveni luk
  • 150g crnih maslina bez koštica
  • Maslinovo ulje
  • So
  • Origano

Posna tofu salata – Priprema:

  1. Iseckajte tofu sir na kockice.
  2. Stavite kockice tofua u kipuću slanu vodu. Kuvajte dok tofu ne ispliva na površinu, a zatim kuvajte ga još 3 minuta. Nakon toga izvadite ga iz vode i ostavite da se ocedi.
  3. Iseckajte crveni luk na tanke listiće.
  4. Iseckajte papriku na tanke rezance.
  5. Iseckajte paradajze na kolutove i svaki kolut prepolovite.
  6. Iseckajte krastavac na tanke kolutove.
  7. Redom složite povrće u veću posudu ili tanjir, počevši sa lukom, zatim paprikom, paradajzom i krastavcem. Po vrhu stavite crne masline.
  8. Na vrhu povrća stavite kuvani i oceđeni tofu sir.
  9. Posolite salatu po ukusu.
  10. Prelijte salatu maslinovim uljem.
  11. Pospite origano preko tofua i dodatno prelijte maslinovim uljem.
  12. Posna tofu salata je sada spremna za posluživanje. Možete je poslužiti kao ukusan i hranljiv obrok.
Posna tofu salata
Posna tofu salata

Pročitajte još: Marinirana skuša iz rerne sa varivom od krompira i spanaća

Ova posna tofu salata je bogata i ukusna, savršena za one koji prate posnu ishranu. Uživajte u njenim raznovrsnim ukusima i aromama!

5/5 (2 Reviews)

† Februar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img