(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posne makarone sa pečurkama (U)

Posni kuvar

Makarone su jedno od onih jela koje se uvek nalaze u svakoj kuhinji i omiljene su među svim generacijama. Ovaj recept za posne makarone sa pečurkama kombinuje jednostavnu pripremu sa bogatim ukusom, čineći ga savršenim izborom za sve, bez obzira na vašu ishranu. Uz dodatak zdravih pečuraka i hrskavog graška, ovo jelo će vas zadovoljiti i dati vam energiju koja vam je potrebna.

Sastojci:

  • 500 g makarona
  • 500 g pečuraka
  • 100 g graška
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čaša belog vina
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike biljnog margarina
  • 1/2 čaše ulja
  • So

 Posne makarone sa pečurkama – Uputstvo za pripremu:

  1. Pre nego što započnete pripremu, važno je da pripremite sve sastojke kako biste olakšali proces kuvanja. Prvo, operite, očistite i sitno iseckajte beli i crni luk. Takođe, operite i naseckajte pečurke na tanke šnite.
  2. Na srednje jakoj vatri, u većem tiganju, zagrejte polovinu čaše ulja. Dodajte sitno iseckani beli i crni luk, a zatim dinstajte dok ne postanu staklasti i postanu mirišljavi. Ovaj korak pruža osnovu za bogat ukus ovog jela.
  3. Sada je vreme da dodate svoje pripremljene pečurke u tiganj. Nastavite sa dinstanjem dok pečurke ne puste svoju prirodnu tečnost, a zatim dozvolite da tečnost ispari. Ovaj proces obično traje oko deset minuta i omogućava da se pečurke pripreme i postanu ukusne.
  4. Nakon što su pečurke pravilno propržene, dodajte čašu belog vina i dobro promešajte. Zatim ubacite kašiku brašna razmućenog u dve kašike vode. Ovo će stvoriti ukusan sos i zgušnjavati jelo. Odmah ćete primetiti kako se aroma razvija.
  5. Dodajte grašak (bilo da je svež ili zamrznut) u tiganj. Nastavite da kuvate na umerenoj vatri još oko pola sata kako bi se svi sastojci sjedinili i stvorili bogat ukus.
  6. U međuvremenu, obarite 500 g makarona u slanoj vodi prema uputstvima na pakovanju. Nakon što su kuvane, dobro ih ocedite i stavite ih u činiju.
  7. Sada ste spremni da spojite sve sastojke. Prelijte otopljenim biljnim margarinom preko makarona. Zatim dodajte pripremljeni sos sa pečurkama, crnim lukom i belim lukom.
  8. Posluživanje: Vaše posne makarone sa pečurkama su gotove i spremne za posluživanje. Ovaj ukusni obrok možete poslužiti topao i uživati u svakom zalogaju. So možete dodati po ukusu i posuti narendanim svežim peršunom za dodatni ukus.

Pročitajte još: Riblja čorba

Ovaj recept za posne makarone sa pečurkama nudi jednostavnu pripremu i bogat, zadovoljavajući ukus. Ovo je savršen obrok za sve koji traže ukusnu posnu opciju. Uživajte u ovim makaronama sa bogatim sosom i zdravim sastojcima koji će vas napuniti energijom i zadovoljiti vaše nepce. Prijatno!

5/5 (2 Reviews)

† Jun 2024.

P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img