(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posni gulaš od somovine (R)

Posni kuvar

Otkrijte savršen spoj ukusa i zdravlja sa našim receptom za posni gulaš od somovine. Sočni fileti somovine, proprženi sa šargarepom, lukom i začinima, čine ovo jelo neodoljivim i hranljivim. Brza priprema i bogatstvo ukusa čine ovaj posni gulaš idealnim izborom za sve koji žele uživati u posnim specijalitetima. Isprobajte ga danas i uvedite novu dimenziju u svoj jelovnik.

Sastojci:

  • 1 kg fileta somovine
  • Brašno
  • Crni luk
  • Šargarepa
  • Ulje
  • Kesica smese za riblji paprikaš
  • So
  • Biber
  • Peršun
  • Vegeta

Posni gulaš od somovine – Priprema:

  1. Somovinu odledite, iseckajte na kocke, posolite i uvaljajte u belo brašno.
  2. Pržite somovinu na vrelom ulju sa obe strane dok ne dobije zlatno smeđu boju.
  3. Na preostalom ulju propržite sitno seckani luk i šargarepu dok ne omekšaju.
  4. Dodajte isprženu somovinu u luk i šargarepu, pa sve zajedno propržite nekoliko minuta.
  5. Dolijte vode po potrebi, tako da sve bude prekriveno, i sačekajte da provri.
  6. Dodajte kesicu smese za riblji paprikaš, so, biber, peršun i Vegetu prema ukusu.
  7. Kuvajte još nekoliko minuta da se svi ukusi sjedine.
  8. Gulaš je spreman za posluživanje. Možete ga poslužiti toplog, posuto svežim peršunom.

Pogledajte još: Brokoli čorba

Sa ukusnim komadićima somovine, aromatičnim povrćem i začinima, ovaj posni gulaš od somovine je prava poslastica za ljubitelje ribljih specijaliteta. Poslužite ga toplog i uživajte u bogatstvu ukusa bez mesa. Osvježite svoj meni sa ovim jednostavnim, a istovremeno ukusnim, posnim gulašem.

5/5 (2 Reviews)

† Mart 2024.

P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img