(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posni karamel kolač sa jabukama (U)

Posni kuvar

Probudite svoje čulo ukusa uz očaravajući posni karamel kolač sa jabukama. Ova neodoljiva poslastica spaja hrskavost posnog keksa, sočnost rendanih jabuka i bogatstvo karamel umaka.

Sastojci:

  • 300g posnog keksa u komadu
  • 1kg jabuka
  • 500g šećera
  • 100g posnog margarina
  • 100ml vode
  • Mleveni orasi za posipanje

Posni karamel kolač sa jabukama – Priprema:

  1. Oljuštite i izrendajte jabuke. Dodajte im 2 kašike šećera i dinstajte dok tečnost koju su jabuke pustile ne ispari. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
  2. Složite posni keks u pravougaonu posudu. Započnite sa slojem keksa, zatim sipajte polovinu prženih jabuka. Dodajte drugi red keksa i drugu polovinu jabuka, zatim završite sa trećim redom keksa. Ostavite posudu u frižideru, najbolje preko noći, da se svi ukusi sjedine.
  3. U posebnom loncu, istopite preostali šećer dok ne dobije zlatnu boju. Pazite da ne izgori. Dodajte 100ml vode i kuvajte dok se karamel ne istopi.
  4. Dodajte posni margarin u karamel i kuvajte još 5 minuta. Dobijeni karamel sos bi trebalo da bude bogatog ukusa i kremast.
  5. Izvadite kolač iz frižidera i pažljivo ga iseckajte na kocke.
  6. Svaku kocku posebno prelijte pripremljenim karamelom.
  7. Posipajte mlevenim orasima preko karamelizovanog sloja.
  8. Ostavite kolač da se ohladi pre nego što ga poslužite.

Pogledajte još: Riblja čorba

Uživajte u svakom zalogaju ovog divnog posnog karamel kolača sa jabukama. Sa svježinom voća, slatkim karamelom i hrskavim keksom, ovaj kolač je prava poslastica koju možete deliti sa porodicom i prijateljima.

5/5 (1 Review)

† Februar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
© Crkveni kalendar
Prethodni recept
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img