(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posni pirinač iz rerne (U)

Savršen izbor za posan, lagan i ukusan obrok!

Posni kuvar

Ovaj posni pirinač iz rerne je idealan za dane kada želite nešto jednostavno, a ukusno. Sa povrćem koje imate pri ruci i minimalnim trudom, dobićete ukusan obrok koji će oduševiti sve za stolom!

Sastojci:

  • pirinač – 1 i 1/2 šolje
  • crni luk – 1 glavica
  • šargarepa – 1 komad
  • ulje – 80 ml
  • paprike ili drugo povrće po izboru
  • so – po ukusu
  • biber – 1 kašičica

Posni pirinač iz rerne – Priprema:

Zagrejte ulje u tiganju i propržite sitno naseckan luk i šargarepu dok ne omekšaju.

Dodajte prethodno opran pirinač i kratko ga propržite, uz mešanje, da upije ukuse.

Prebacite smesu u pleh, pa začinite solju, biberom i po želji drugim začinima.

Nalijte 4-5 šolja vode, pa stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na srednju temperaturu. Pecite dok pirinač ne upije svu tečnost i ne postane mekan.

Servirajte pirinač topao, uz salatu ili kao prilog.

Prijatno! 🍴

Pogledajte još: Posna krompir salata

5/5 (3 Reviews)

† Februar 2025.

P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img