(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posni ratatuj sa pečurkama (U)

Posni kuvar

Isprobajte ukusni posni ratatuj sa pečurkama – zdrav obrok bogat povrćem i začinima. Ovaj jednostavan recept kombinuje tikvice, patlidžan, paprike i sveže pečurke za ukusnu posnu varijantu omiljenog francuskog jela. Poslužite ga kao glavno jelo ili prilog uz sveži pirinač ili integralnu testeninu.

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 patlidžan
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 luk
  • 2 čena belog luka
  • 200g svežih pečuraka
  • 2 paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica majčine dušice
  • So i biber po ukusu
  • Sveži peršun za posipanje (opciono)

Posni ratatuj sa pečurkama – Priprema:

  1. U velikom tiganju, na srednje jakoj vatri, zagrejte maslinovo ulje.
  2. Dodajte luk i beli luk u tiganj, pržite dok ne postanu staklasti.
  3. Dodajte tikvicu, patlidžan, crvenu i žutu papriku u tiganj. Pržite povrće nekoliko minuta dok ne omekša.
  4. Dodajte pečurke i paradajz u tiganj, promešajte i kuvajte još nekoliko minuta.
  5. Dodajte origano, majčinu dušicu, so i biber prema ukusu. Nastavite mešati kako bi se začini ravnomerno rasporedili.
  6. Smanjite temperaturu i pokrijte tiganj. Neka se povrće krčka još 15-20 minuta ili dok ne postane mekano, povremeno mešajući.
  7. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom ako želite.

Pogledajte još: Riblja čorba

5/5 (1 Review)

† Decembar 2024.

P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img