(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posni sladoled sa bananom (V)

Posni kuvar

Uživajte u osvežavajućem posnom sladoledu sa bananom. Ovaj jednostavan recept za sladoled kombinuje zrele banane sa kikiriki puterom i orašastim plodovima po izboru, pružajući ukusan posni desert koji će zadovoljiti vašu slatkastu želju. Bez šećera i mlečnih proizvoda, ovo je savršena poslastica za sve koji vode računa o ishrani.

Sastojci:

  • 3 zrele banane
  • 2 kašike kikiriki putera (opciono)
  • 1 kašika meda ili javorovog sirupa (opciono, za dodatni slatkast ukus)
  • 1 kašičica vanilin šećera (opciono)
  • 1/2 šolje badema, lešnika ili orašastih plodova po izboru (opciono)
  • Šaka čokoladnih čipsa (opciono, za dodatnu teksturu i ukus)

Posni sladoled sa bananom – Priprema:

  1. Očistite i naseckajte banane na kolutove. Stavite ih u zamrzivač na nekoliko sati, ili dok se potpuno ne zamrznu.
  2. Kada su banane dovoljno zamrznute, izvadite ih iz zamrzivača i ostavite ih da malo odstoje na sobnoj temperaturi, oko 5-10 minuta, kako bi se malo omekšale.
  3. Stavite zamrznute banane u blender. Ako želite dodatnu kremoznost, možete dodati kikiriki puter, med ili javorov sirup, i vanilin šećer u blender.
  4. Blendirajte sve sastojke dok ne dobijete kremastu smesu. Ako je smesa suviše gusta, možete dodati malo biljnog mleka (npr. bademovog ili sojinog mleka) kako biste olakšali blendiranje.
  5. Dodajte orašaste plodove po izboru i čokoladne čipse, i lagano promešajte smesu kako bi se ovi sastojci ravnomerno rasporedili.
  6. Smesu za posni sladoled prebacite u posudu za zamrzavanje i ostavite u zamrzivaču najmanje 2-3 sata, ili dok se sladoled dobro ne stegne.
  7. Poslužite posni sladoled sa bananom u činijama ili kornetima, i uživajte u osvežavajućem i zdravom desertu.

Pročitajte još: Marinirana skuša iz rerne sa varivom od krompira i spanaća

Evo recepta za posni sladoled sa bananom, jednostavan i ukusan desert koji ne zahteva mnogo sastojaka ni vreme za pripremu.

5/5 (2 Reviews)

† Jun 2024.

P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
© Crkveni kalendar
Prethodni recept
Sledeći recept
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img