Sa jednostavnim sastojcima koje većina nas već ima u kuhinji, ovo posno testo za picu obećava ukusne avanture bez ikakvih životinjskih proizvoda. Bez mlečnih proizvoda i jaja, ova posna verzija testa za picu savršeno se prilagođava svim dijetalnim potrebama, čineći picu ukusnom i pristupačnom opcijom za sve. Saznajte kako da lako pripremite ovo mekano i hrskavo testo koje će vaše nepce oduševiti, bez obzira na vaše preferencije u ishrani. Otkrijte tajnu savršene posne pizze već danas!
Sastojci:
- 3,5 šolje brašna
- 3 kašike ulja
- 9 g suvog kvasca ili 60 g svežeg kvasca
- 1 šolja mlake vode
- 1/2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
Posno testo za picu – Uputstvo za pripremu:
- U maloj posudi, rastvorite suvi kvasac u mlakoj vodi, dodajte pola kašičice šećera i ostavite da odstoji 5-10 minuta, dok se ne stvori pena na površini. Ako koristite sveži kvasac, izmrvite ga prstima i dodajte u vodu sa šećerom. Ostavite da stoji dok se ne stvori pena, oko 10 minuta.
- U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte ulje i pripremljeni kvasac.
- Mesite testo dok ne postane glatko i elastično, oko 8-10 minuta. Ako je testo previše lepljivo, dodajte malo brašna. Ako je suviše suvo, dodajte malo vode.
- Pokrijte posudu čistom krpom i ostavite testo da narasta na toplom mestu oko 1 sat, ili dok se ne udvostruči zapremina.
- Kada je testo naraslo, podelite ga na dva dela za dve tanke kore ili ostavite kao jedno testo za deblju koru.
Pogledajte još: Baklava sa orasima (U)