(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posno testo za picu (U)

Posni kuvar

Sa jednostavnim sastojcima koje većina nas već ima u kuhinji, ovo posno testo za picu obećava ukusne avanture bez ikakvih životinjskih proizvoda. Bez mlečnih proizvoda i jaja, ova posna verzija testa za picu savršeno se prilagođava svim dijetalnim potrebama, čineći picu ukusnom i pristupačnom opcijom za sve. Saznajte kako da lako pripremite ovo mekano i hrskavo testo koje će vaše nepce oduševiti, bez obzira na vaše preferencije u ishrani. Otkrijte tajnu savršene posne pizze već danas!

Sastojci:

  • 3,5 šolje brašna
  • 3 kašike ulja
  • 9 g suvog kvasca ili 60 g svežeg kvasca
  • 1 šolja mlake vode
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1 kašičica soli

Posno testo za picu – Uputstvo za pripremu:

  1. U maloj posudi, rastvorite suvi kvasac u mlakoj vodi, dodajte pola kašičice šećera i ostavite da odstoji 5-10 minuta, dok se ne stvori pena na površini. Ako koristite sveži kvasac, izmrvite ga prstima i dodajte u vodu sa šećerom. Ostavite da stoji dok se ne stvori pena, oko 10 minuta.
  2. U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte ulje i pripremljeni kvasac.
  3. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično, oko 8-10 minuta. Ako je testo previše lepljivo, dodajte malo brašna. Ako je suviše suvo, dodajte malo vode.
  4. Pokrijte posudu čistom krpom i ostavite testo da narasta na toplom mestu oko 1 sat, ili dok se ne udvostruči zapremina.
  5. Kada je testo naraslo, podelite ga na dva dela za dve tanke kore ili ostavite kao jedno testo za deblju koru.

Pogledajte još: Baklava sa orasima (U)

5/5 (2 Reviews)

† Decembar 2024.

P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img