(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Prženi losos sa aioli sosom (R)

Posni kuvar

Prženi losos sa aioli sosom predstavlja harmoničan spoj hrskavosti i sočnosti, pružajući jedinstveno iskustvo uživanja u ukusima mora. Ovaj ukusan recept donosi hrskavu spoljašnjost i sočnost lososa, obogaćenu začinima poput majčine dušice.

Sastojci:

  • 800g lososa (komad ili fileti)
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice majčine dušice
  • Ulje za prženje
  • So

Za aioli sos:

    • 100g posnog majoneza
    • Bosiljak (po ukusu)
    • 2 čena belog luka (sitno seckana)
    • Limunov sok (po ukusu)
    • Biber i so (po ukusu)

Priprema:

  1. Operite i osušite losos, a zatim ga uvaljajte u brašno, posolite i pobiberite po ukusu, dodajte majčinu dušicu.
  2. U tiganju zagrijte ulje na umerenoj temperaturi.
  3. Pržite losos u zagrejanom ulju dok ne dobije zlatno smeđu boju s obe strane. Ovo obično traje oko 4-5 minuta s obe strane, zavisno o debljini fileta.
  4. Izvadite prženi losos iz tiganja i stavite ga na topli tanjir.
  5. Za aioli sos, pomešajte posni majonez, sitno seckani beli luk, bosiljak, limunov sok, biber i so. Prilagodite količinu limunovog soka, bibera i soli prema svom ukusu.
  6. Poslužite prženi losos sa pripremljenim aioli sosom.
  7. Ukrasite jelo svežim biljem ili kriškama limuna pre serviranja.

Pogledajte još: Riblja čorba

Aioli sos dodaje notu svežine i začina, savršeno se slažući sa sočnim filetima lososa. Lako za pripremu, ovo jelo je idealan izbor za ukusan i nutritivan obrok. Uživajte u gastronomskom doživljaju uz ovu jednostavnu, a istovremeno elegantnu jelu.

5/5 (2 Reviews)

† Decembar 2024.

P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img