(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Postan kačamak (V)

Posni kuvar

Isprobajte ukusni postan kačamak – tradicionalno posno jelo napravljeno od kukuruznog brašna i vode, sa dodatkom soli. Naš jednostavan recept vodi vas korak po korak kroz pripremu ovog omiljenog jela tokom posta. Brzo, ukusno i prikladno za posne dane.

Sastojci:

  • Kukuruzno brašno
  • Voda
  • So

Postan kačamak – Priprema:

  1. U duboku posudu sipajte vodu i stavite je na vatru da proključa. Dodajte so po ukusu.
  2. Kada voda proključa, postepeno sipajte kukuruzno brašno u ključalu vodu. Ključna stvar je da ne mešate smesu, već ostavite brašno da se polako stapa sa vodom. Možete napraviti udubljenje u sredini smese kako bi kroz brašno prolazila voda.
  3. Kuvajte na tihoj vatri, povremeno proveravajući, oko pola sata ili dok se ne napravi kaša. Tokom kuvanja, voda će se apsorbovati u brašno.
  4. Kada dobijete kašu, skinite posudu sa vatre i preostalu vodu odlite u drugu posudu.
  5. Izmešajte kačamak izvan vatre kako biste osigurali da nema grudvica. Ako je kačamak suviše suv, možete dodati prethodno odlivenu vodu kako biste postigli željenu konzistenciju.
  6. Vratite posudu sa kačamakom na vatru i kuvajte još oko 2 minuta, povremeno mešajući, dok se kačamak ne odvoji od posude.
  7. Isručite kačamak na tepsiju i ostavite ga da se ohladi malo. Zatim ga možete iseći na parčad.

Pogledajte još: Baklava sa orasima (U)

Postan kačamak je tradicionalno jelo koje se priprema tokom posta i predstavlja ukusnu i zadovoljavajuću posnu hranu. Prijatno!

5/5 (2 Reviews)

† Septembar 2024.

P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img