(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Punjeni posni zalogajčići (V)

Posni kuvar

Uživajte u jednostavnom, ali ukusnom receptu za punjene posne zalogajčiće sa svežim šampinjonima. Ovi mali zalogaji su idealni za sve ljubitelje gljiva i brze užine. Šampinjoni se punjeni biljnim sirom i začinjeni, a zatim peku u rerni dok ne postanu sočni i hrskavi. Ovaj recept je sjajan kao predjelo, grickalica ili prilog, pružajući savršen balans ukusa i tekstura. Isprobajte ove punjene zalogajčiće i obradujte svoje nepce.“

Sastojci:

  • 300 g svežih šampinjona
  • 60 g biljnog sira (po izboru)
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat bibera
  • Malo brašna
  • Malo prezli

Punjeni posni zalogajčići – Priprema:

  1. Operite šampinjone, uklonite drške i ostavite ih da se ocede na papirnom ubrusu.
  2. U svaku šampinjonu utisnite prstohvat biljnog sira. Možete koristiti različite vrste biljnog sira po svom izboru, kako biste dobili raznolike ukuse.
  3. Poređajte punjene šampinjone u pleh prekriven papirom za pečenje.
  4. Posolite i pobiberite šampinjone po ukusu.
  5. Premažite šampinjone sa malo brašna kako bi dobili lepu zlatno-smeđu koru tokom pečenja.
  6. Na vrhu svakog šampinjona pospite malo prezli za dodatnu hrskavost.
  7. Pecite punjene zalogajčiće u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđi i šampinjoni postanu mekani.
  8. Poslužite punjene zalogajčiće kao ukusnu predjelo, grickalicu ili prilog.

Pogledajte još: Krompir sa ruzmarinom (U)

Ovi punjeni posni zalogajčići sa šampinjonima su brzi i jednostavni za pripremu, a pružaju bogat i ukusan ukus koji će zadovoljiti vaše nepce. Prijatno!

5/5 (2 Reviews)

† Februar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
© Crkveni kalendar
Prethodni recept
Sledeći recept
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img