Danas ćemo predstaviti vam recept za jednostavno, a izuzetno ukusno posno jelo koje će vas osvežiti i nahraniti istovremeno. Mladi grašak je ne samo ukusan, već i prava riznica zdravlja.
Sastojci:
-
1 kg mladog graška
-
2 glavice crnog luka, sitno isečenog
-
4 čena belog luka
-
2 šargarepe, iseckane na kolutiće
-
veza mirođije
-
veza peršuna
-
zelen za čorbe
-
2 kašike brašna
-
so
Mladi grašak na vodi – Priprema:
- Očišćeni grašak nalijte sa dva litra vode, dodajte crni luk i šargarepu i stavite na vatru da se kuva.
- Za to vreme ubacite u blender od zeleni svega po trećinu (paštrnak, celer i koren peršuna) i sameljite, otprilike da budu dve-tri supene kašike. Ukoliko vam je ovo previše komplikovano, možete koristiti suvi biljni začin.
- Dakle, ubacite u lonac i mlevenu zelen ili suvi biljni začin. Posolite po ukusu.
- U manjoj posudi razmutite brašno u hladnoj vodi, vodeći računa da ne ostanu gromuljice. Uz lagano mešanje dodajte i brašno u grašak, da zgusne jelo.
- Iseckajte mirođiju i peršunov list na sitno, kao i beli luk i sve dodajte u grašak. Kuvajte još pet minuta.
Pročitajte još: Prebranac
Mlad grašak, šargarepa i luk, začinjeni i skuvani do savršenstva, pružaju neodoljivu kombinaciju ukusa i bogatstva vitamina. Isprobajte ovu jednostavnu, a ukusnu posno jelo i dopustite da vaše čulo ukusa oseti čaroliju svežeg proleća. Prijatno!