(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Mladi grašak (V)

Posni kuvar

Danas ćemo predstaviti vam recept za jednostavno, a izuzetno ukusno posno jelo koje će vas osvežiti i nahraniti istovremeno. Mladi grašak je ne samo ukusan, već i prava riznica zdravlja.

Sastojci:

  • 1 kg mladog graška
  • 2 glavice crnog luka, sitno isečenog
  • 4 čena belog luka
  • 2 šargarepe, iseckane na kolutiće
  • veza mirođije
  • veza peršuna
  • zelen za čorbe
  • 2 kašike brašna
  • so

Mladi grašak na vodi – Priprema:

  • Očišćeni grašak nalijte sa dva litra vode, dodajte crni luk i šargarepu i stavite na vatru da se kuva.
  • Za to vreme ubacite u blender od zeleni svega po trećinu (paštrnak, celer i koren peršuna) i sameljite, otprilike da budu dve-tri supene kašike. Ukoliko vam je ovo previše komplikovano, možete koristiti suvi biljni začin.
  • Dakle, ubacite u lonac i mlevenu zelen ili suvi biljni začin. Posolite po ukusu.
  • U manjoj posudi razmutite brašno u hladnoj vodi, vodeći računa da ne ostanu gromuljice. Uz lagano mešanje dodajte i brašno u grašak, da zgusne jelo.
  • Iseckajte mirođiju i peršunov list na sitno, kao i beli luk i sve dodajte u grašak. Kuvajte još pet minuta.

Pročitajte još: Prebranac

Mlad grašak, šargarepa i luk, začinjeni i skuvani do savršenstva, pružaju neodoljivu kombinaciju ukusa i bogatstva vitamina. Isprobajte ovu jednostavnu, a ukusnu posno jelo i dopustite da vaše čulo ukusa oseti čaroliju svežeg proleća. Prijatno!

5/5 (2 Reviews)

† Februar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
© Crkveni kalendar
Prethodni recept
Sledeći recept
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img