(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posan sveži kupus sa paradajzom (U)

Posni kuvar

Posan sveži kupus sa paradajzom iz rerne je jednostavno i zdravo jelo, savršeno za ljubitelje tradicionalne kuhinje. Ova lagana i ukusna posna opcija kombinacija je sočnog kupusa i aromatičnog paradajza, zapecenog do savršenstva.

Sastojci:

  • 1,5 kg svežeg kupusa
  • 1 šolja konzerviranog paradajza
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 3 grančice peršuna
  • 1/2 kašičice limuntusa
  • So i biber po ukusu

Posan sveži kupus sa paradajzom – Priprema:

  • Kupus sitno iseckajte, posolite i blago protrljajte rukama, pa pržite u zagrejanom ulju dok ne omekša.
  • Dodajte naseckan paradajz i alevu papriku. Sve prelijte vrelom vodom i kuvajte na tihoj vatri dok kupus ne omekša.
  • Polukuvan kupus prebacite u pleh i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C dok ne dobije blago rumenu boju.
  • Gotovo jelo pospite seckanim peršunom i poslužite uz ljutu papričicu po želji.

Pogledajte još: Posna krompir salata

Sveži kupus sa paradajzom iz rerne je klasično jelo koje osvežava svojim jednostavnim, ali bogatim ukusima. Uživajte u toplom, laganom obroku koji je idealan za post ili svakodnevni ručak.

4.3/5 (6 Reviews)

† Jun 2025.

P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img