(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posne marinirane pečurke (U)

Posni kuvar

Isprobajte recept za ukusne posne marinirane pečurke! Ove sočne pečurke marinirane u sirćetu, maslinovom ulju i začinima savršen su dodatak vašim jelima ili kao osvežavajuća grickalica. Pripremite ih unapred i čuvajte u frižideru za brz i zdrav dodatak vašoj ishrani.

Sastojci:

  • 500g svežih pečuraka
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja vode
  • 1/2 šolje sirćeta (jabukovo ili belo sirće)
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica senfa
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka
  • Prstohvat crnog bibera

Posne marinirane pečurke – Priprema:

  1. U velikom tiganju, na srednje jakoj vatri, propržite crni luk i beli luk u malo maslinovog ulja dok ne postanu staklasti.
  2. Dodajte pečurke u tiganj i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
  3. U posebnoj posudi, kombinujte vodu, sirće, maslinovo ulje, so, šećer, senf, origano, bosiljak i crni biber. Dobro promešajte kako biste napravili marinadu.
  4. Dodajte marinadu u tiganj sa pečurkama i mešajte sve zajedno.
  5. Smanjite temperaturu i kuvajte pečurke u marinadi još 5-10 minuta.
  6. Sklonite tiganj sa vatre i ostavite pečurke da se ohlade u marinadi.
  7. Prebacite ohlađene pečurke u staklenku sa poklopcem i čuvajte u frižideru najmanje nekoliko sati ili preko noći kako bi se ukusi dobro sjedinili.

Pogledajte još: Riblja čorba

Uživajte u ovim osvežavajućim posnim mariniranim pečurkama koje su savršen dodatak jelima ili ukusna grickalica!

5/5 (1 Review)

† Decembar 2024.

P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img