Isprobajte recept za ukusne posne marinirane pečurke! Ove sočne pečurke marinirane u sirćetu, maslinovom ulju i začinima savršen su dodatak vašim jelima ili kao osvežavajuća grickalica. Pripremite ih unapred i čuvajte u frižideru za brz i zdrav dodatak vašoj ishrani.
Sastojci:
- 500g svežih pečuraka
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 šolja vode
- 1/2 šolje sirćeta (jabukovo ili belo sirće)
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica senfa
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice suvog bosiljka
- Prstohvat crnog bibera
Posne marinirane pečurke – Priprema:
- U velikom tiganju, na srednje jakoj vatri, propržite crni luk i beli luk u malo maslinovog ulja dok ne postanu staklasti.
- Dodajte pečurke u tiganj i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
- U posebnoj posudi, kombinujte vodu, sirće, maslinovo ulje, so, šećer, senf, origano, bosiljak i crni biber. Dobro promešajte kako biste napravili marinadu.
- Dodajte marinadu u tiganj sa pečurkama i mešajte sve zajedno.
- Smanjite temperaturu i kuvajte pečurke u marinadi još 5-10 minuta.
- Sklonite tiganj sa vatre i ostavite pečurke da se ohlade u marinadi.
- Prebacite ohlađene pečurke u staklenku sa poklopcem i čuvajte u frižideru najmanje nekoliko sati ili preko noći kako bi se ukusi dobro sjedinili.
Pogledajte još: Riblja čorba
Uživajte u ovim osvežavajućim posnim mariniranim pečurkama koje su savršen dodatak jelima ili ukusna grickalica!