(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posne špagete u crnom vinu (U)

Posni kuvar

Otkrijte jednostavnu eleganciju i bogatstvo ukusa u našem receptu za posne špagete u crnom vinu. Sjedinjujući sočnost paradajza sa začinskim notama crnog vina, ovaj posni obrok pruža jedinstven doživljaj svakom zalogaju. Mirisna kombinacija belog i crnog luka, začinjena sušenim bosiljkom i origanom, stvara savršen balans u ovom lagano pripremljenom jelu. Ukrasite svežim peršunom i uživajte u sofisticiranoj poslastici koja zadovoljava sva čula.

Sastojci:

  • 250g posnih špageta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1/2 šolje crnog vina
  • 1 konzerva pasiranih paradajza (oko 400g)
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • So i biber po ukusu
  • Sveži peršun za dekoraciju

Posne špagete u crnom vinu – Priprema:

  1. Skuvajte posne špagete prema uputstvu na pakovanju.
  2. Ocedite kuvane špagete i ostavite ih sa strane.
  3. U dubokoj šerpi, zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
  4. Dodajte sitno iseckan crni luk i beli luk u šerpu i dinstajte dok ne postanu staklasti, što traje oko 3-4 minuta.
  5. Dodajte crno vino u šerpu i kuvajte nekoliko minuta dok alkohol ispari, a vino postane mirišljavo.
  6. Dodajte pasirane paradajze, sušeni bosiljak, sušeni origano, so i biber prema ukusu.
  7. Promiješajte sve sastojke i pustite da se sos kuva na niskoj vatri oko 10-15 minuta kako bi se ukusi sjedinili.
  8. Kada je sos gotov, prelijte ga preko kuvanih špageta.
  9. Po želji, dekorišite svežim peršunom.

Pogledajte još: Riblja čorba

Uživajte u ukusnom i aromatičnom obroku, savršenom za sve ljubitelje ukusne i lagane kuhinje.

5/5 (1 Review)

† Oktobar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img