Otkrijte jednostavnu eleganciju i bogatstvo ukusa u našem receptu za posne špagete u crnom vinu. Sjedinjujući sočnost paradajza sa začinskim notama crnog vina, ovaj posni obrok pruža jedinstven doživljaj svakom zalogaju. Mirisna kombinacija belog i crnog luka, začinjena sušenim bosiljkom i origanom, stvara savršen balans u ovom lagano pripremljenom jelu. Ukrasite svežim peršunom i uživajte u sofisticiranoj poslastici koja zadovoljava sva čula.
Sastojci:
- 250g posnih špageta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1/2 šolje crnog vina
- 1 konzerva pasiranih paradajza (oko 400g)
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice sušenog origana
- So i biber po ukusu
- Sveži peršun za dekoraciju
Posne špagete u crnom vinu – Priprema:
- Skuvajte posne špagete prema uputstvu na pakovanju.
- Ocedite kuvane špagete i ostavite ih sa strane.
- U dubokoj šerpi, zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
- Dodajte sitno iseckan crni luk i beli luk u šerpu i dinstajte dok ne postanu staklasti, što traje oko 3-4 minuta.
- Dodajte crno vino u šerpu i kuvajte nekoliko minuta dok alkohol ispari, a vino postane mirišljavo.
- Dodajte pasirane paradajze, sušeni bosiljak, sušeni origano, so i biber prema ukusu.
- Promiješajte sve sastojke i pustite da se sos kuva na niskoj vatri oko 10-15 minuta kako bi se ukusi sjedinili.
- Kada je sos gotov, prelijte ga preko kuvanih špageta.
- Po želji, dekorišite svežim peršunom.
Pogledajte još: Riblja čorba
Uživajte u ukusnom i aromatičnom obroku, savršenom za sve ljubitelje ukusne i lagane kuhinje.