(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posni đuveć (U)

Posni kuvar

Isprobajte recept za ukusan i hranljiv posni đuveč sa pirinčem, pasiranim paradajzom i šarenim povrćem. Ovaj posni obrok je idealan za postne dane ili vegetarijanske obroke, i predstavlja savršen spoj ukusa i zdravlja. Saznajte kako lako pripremiti posni đuveč i uživajte u ovom ukusnom jelovniku koji će zadovoljiti svačije nepce.

Sastojci:

  • 1 šolja pirinča
  • 2 šolje kuvane leblebije (po mogućstvu sveže kuvane)
  • 2 šolje pasirane paradajz sosa (ili seckanog paradajza)
  • 1 crvena paprika, isečena na kolutove
  • 1 zelena paprika, isečena na kolutove
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 šargarepa, narendana
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica suvog začina (npr. vegeta ili posni vegetarijanski začin)
  • So i biber po ukusu
  • 1/2 kašičice crvene mlevene paprike (opciono)
  • 1/2 šolje vode

Posni đuveć – Priprema:

  1. Prvo operite pirinač i skuvajte ga prema uputstvu na pakovanju. Ocedite ga i ostavite sa strane.
  2. U dubljoj tiganju ili šerpi, zagrijte 2 kašike ulja na srednje jakoj vatri.
  3. Dodajte sitno iseckan crni luk i dinstajte ga dok ne postane staklast.
  4. Dodajte sitno iseckan beli luk i dinstajte još 1 minut.
  5. Dodajte narendanu šargarepu, crvenu i zelenu papriku, i dinstajte sve zajedno još nekoliko minuta dok povrće omekša.
  6. Sada dodajte pasiranu paradajz sos (ili seckani paradajz), suvi začin, so, biber i, po želji, crvenu mlevenu papriku. Promešajte sve sastojke i kuvajte još 5 minuta.
  7. Dodajte kuvane leblebije, skuvani pirinač i pola šolje vode u tiganj. Dobro promešajte sve sastojke kako bi se sjedinili.
  8. Smanjite temperaturu i pokrijte tiganj. Dinstajte đuveč na niskoj vatri 10-15 minuta dok svi ukusi ne prožmu i jelo postane blago zgusnuto.
  9. Posni đuveč je sada spreman za posluživanje. Možete ga ukrasiti seckanim peršunom ili origanom, i poslužiti kao glavno jelo ili prilog. Uživajte u ovom ukusnom i zdravom obroku!

Pogledajte još: Baklava sa orasima (U)

Posni đuveč je jednostavan i ukusan obrok koji će vas osvojiti svojom raznovrsnošću i bogatim ukusima. Ovaj recept pruža savršenu opciju za posne dane ili za sve one koji žele da uživaju u hrskavom povrću, kuvanom pirinču i bogatim aromama paradajza. Priprema je brza i jednostavna, čineći ovaj posni đuveč idealnim izborom za zdrav i ukusan obrok.

5/5 (2 Reviews)

† Septembar 2024.

P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img